Opslag

Opslag van data & compliance

De volledige host- / productie-omgeving van REX, alsmede het beheersysteem van de omgeving voldoen aan de ISO 27001 norm. Alle procedures bij de hostingpartner van REX B.V. voldoen aan de ISO 27001 certificering en de bijbehorende maatregelen uit ISO 27002. Zo ben je er zeker van dat de productieomgeving en dataopslag aan de hoogst mogelijke eisen voldoen van informatiebeveiliging.

Naast de ISO certificering, gaan alle verbindingen tussen server en gebruikers van de applicatie over een SSL verbinding. Ook zijn alle applicaties voorzien van autorisatie op basis van groepen, waarbij standaard geen toegang wordt verschaft, maar pas bij elk groepsniveau in de hiërarchie extra toegang tot data wordt afgedwongen.

Ieder uur een back-up

Back-ups van data worden op twee manieren geregeld. Dankzij de back-ups gaan geen gegevens verloren en heb je altijd inzicht in het telefoongebruik. Zo kan je eenvoudig de vooruitgangen bijhouden en gegevens van de vorige dag en zelfs van vorig jaar terughalen. REX mist namelijk niks.

Managed back-ups

In de productieomgeving wordt gebruik gemaakt van een managed back-up oplossing, waarbij back-ups over verschillende datacenters van de hostingpartner staan opgeslagen. Per dag wordt geverifieerd of deze back- ups gelukt zijn. REX beschikt intern over een aparte back- up-faciliteit op beveiligde servers die automatisch ieder uur een back-up maken van de productie-omgeving.

Back-ups downloaden

Back-ups van de REX productieomgeving blijven gedurende zeven dagen beschikbaar. Voicelogs blijven gedurende een periode van twee maanden beschikbaar op de REX omgeving. Beheerders kunnen ervoor kiezen om de voicelogs voor download beschikbaar te stellen of (versleuteld) weg te schrijven naar een externe opslag (bijvoorbeeld AWS).