NederlandsEnglishFrançais

Interview

Maak kennis met REX, een gloednieuwe telefonieoplossing

Zelfstandig telecomoperator VoipQ uit Gouda en softwareontwikkelaar Code Yellow uit Eindhoven hebben elkaar gevonden en een joint venture opgericht voor de ontwikkeling en marketing van de nieuwste en, naar eigen zeggen, de gebruiksvriendelijkste online telefonieoplossing in de markt: REX. Goof Midden, chief commercial officer bij VoipQ en Romain Hellebrekers, chief operations officer bij Code Yellow, geven ons een kijkje achter de schermen van de nieuwe joint venture, REX Territories.

“REX gaat zorgen voor een revolutie in telecomland”, zegt Midden. “Met REX kunnen bedrijven en organisaties hun telefoniesysteem en verkeer in slechts enkele minuten organiseren. Dat hebben we kunnen realiseren dankzij de jarenlange expertise van Code Yellow in het ontwikkelen van écht gebruiks vriendelijke software, in combinatie met de diepgaande kennis van online telefonie van VoipQ.” De eerste gesprekken tussen VoipQ en Code Yellow ontstonden tussen Goof Midden en René Cremers, één van de eigenaren van Code Yellow. Midden: “Code Yellow was al langer telefoniepartner van VoipQ. Ze zijn echt één van de betere dev-houses in Nederland, waarmee we graag sparren en brainstormen. We kwamen erachter dat ze al een voorganger van wat nu REX is, hadden gebouwd. Die basis is vervolgens verder uitgebouwd.”

Kop en schouders

Midden: “VoipQ is altijd een stabiele trunkpartner geweest met voldoende technische supportcapaciteit. Alleen qua hosting zaten we op een redelijk oud product dat we moesten vernieuwen om onze hosted-diensten op het gewenste niveau te brengen. Die vraag paste naadloos bij de wens van Code Yellow om de beschikbare ontwikkelcapaciteit zo optimaal mogelijk in te zetten voor de doorontwikkeling van REX.” Midden vervolgt: “De behoefte aan een plossing zoals REX bleek dusdanig groot – van mkb tot multinationals aan toe – dat we besloten om daar een aparte joint venture voor op te richten. REX steekt met name op het punt van gebruiksvriendelijkheid met kop en schouders boven de rest uit, waarvoor de credits grotendeels voor rekening van Code Yellow zijn”, aldus Midden.

‘Wij denken vanuit de eindgebruiker, efficiëntie en gebruiksgemak staan voorop’

Intermediair tussen techniek en gebruiker

“Er zijn natuurlijk andere platforms met uitgebreide functionaliteiten”, vertelt Midden. “Maar wij onderscheiden ons met ongeëvenaard gebruiksgemak, dat mag echt baanbrekend worden genoemd. Wij denken vanuit de eindgebruiker, de techniek komt daarna. Bij de meeste andere leveranciers is dat andersom. Als gebruiker kun je je eigen bereikbaarheid bepalen, tot aan een persoonlijk nummerplan toe, waarmee je ook je bedrijf beter bereikbaar kan maken. Heb je een businesscase voor bijvoorbeeld de integratie van je telefoniesysteem met Exact of Salesforce? Dan kunnen we dat binnen een week realiseren. Wij leveren échte integraties met je telefoonsysteem waarmee je efficiënter kunt werken en alles op één plek beschikbaar hebt. Er is geen enkele andere partij in de markt die dat ook zo snel kan.”

‘We werken nu met een kleine honderd partners vanuit VoipQ’

Partnerkanaal

“Ons resellerprogramma is in principe eenvoudig”, vervolgt Midden. “Binnenkomende leads worden verdeeld onder onze resellers. REX hanteert een vaste prijs per gebruiker, waarbij de oplossing continu wordt doorontwikkeld en verdiept op basis van de feedback van de resellers en eindgebruikers. Als er voor een bepaalde uitbreiding of aanpassing een grootste gemene deler is, dan schuift dat onderwerp vanzelf naar voren in de planning van de roadmap. De user-fee blijft gewoon hetzelfde, wij vragen niet voor iedere nieuwe module extra geld. We werken nu met een kleine honderd partners vanuit VoipQ, dat als operator voor het leveren van REX in de markt fungeert: de hosted resellers van VoipQ worden overgezet naar REX. Om resellers te informeren maken we gebruik van webinars. De feedback die we tot nu toe krijgen is vooral lovend over onze USP’s: de eenvoud en het gemak van REX.”

CONTACT
TALK REX
5617 BD EINDHOVEN
KVK: 63836750
+31 40 78 20 222
INFO@TALKREX.COM

Powered by